Om oss

Allt började med ett mål. Att erbjuda Sverige den finaste kaffebönan som går att få tag på. Vad vi visste var att kaffet började i Etiopien och att det var rätt land att börja leta i. Men att få in bönor från Etiopien visade sig vara svårare än vi trodde på grund av alla restriktioner som landet har infört på deras handel. Men vi gav inte upp. Vi drog i alla trådar vi kunde och hittade många som importerade och exporterade kaffe från Etiopien. Men av alla som lovade mycket så levererade dem inte enligt våra förväntningar. Till slut hittade vi en böna i regionen Yirgacheffe som var så god att alla häpnade. Detta var en kaffesmak som vi ville bjuda på, den var söt med tydliga fruktiga karaktärer, den var len och balanserad, den var god och lyxig. Vi rostade den väldigt ljust och uppmuntrade våra kunder att använda det som bryggkaffe för det var så vi älskade att dricka det.

Men vi märkte att vi inte kunde missunna våra kunder en variation att välja från. Många ville ha ett mörkare kaffe, vissa ville ha en italiensk smak, en svensk smak, ett espresso. Så vi bestämde oss för att ha ett bredare sortiment, men utan att kompromissa på kvalité. Vi behöll vår böna, men rostade den lite mörkare och blandade den med en robusta från Indien, detta blev vårt espresso, och den blev en succé. Våra kunder ville också ha ett kaffe med en mer traditionell nöt och choklad smak, så vi hittade en jätte fin böna från Sumatra som blev vårt Indonesia.

Vi på Almaz tycker att kvalité alltid är viktigare än allt annat. Är kvalitén hög så får man mycket annat på köpet också som ekologiska bönor och spårbarhet. Vi smakar vårt kaffe ständigt och jämför den med andra bönor och med kaffe från våra konkurrenter. Vi ser till att vi alltid med stolthet kan kalla vårt kaffe för lyxkaffe.