Hållbarhet

Almaz Coffee

Hållbarhet


coffee


När du dricker din kopp med Almaz kaffe vill vi att du ska njuta med gott samvete. Därför har vi ständigt miljön i åtanke – i varje steg vi tar.

Kaffeproduktionen börjar alltid med bönan. Det råder en GMO(genmanipulation)-trend jorden runt med syfte att hindra att plantorna angrips av "skadedjur" eller sjukdomar, men också att försöka göra dem optimala för vinst. Detta genom att påverka koffeinet eller få alla plantor att växa samtidigt med samma fart. Almaz kaffebönor är verifierade att inte använda GMO, vilket betyder att inget av vårt kaffe är genmanipulerat.

tree


Vi på Almaz förstår att transporten från Etiopien till Sverige skapar mycket koldioxidutsläpp och det bekämpar vi genom att skänka donationer till “Trees for the future”. Det är en organisation som planterar träd i delar av världen där skogen avverkas väldigt snabbt, för oss och planetens välmående. Träden tar in koldioxiden och släpper ut friskt syre. Varje månad skänker vi donationer så att bönder får tillgång till frön och verktyg som hjälper dem att plantera träden.

Våra kaffedistributörer skickar donatioer till “Trees for the future” och med deras hjälp har de kunnat kompensera för allt sitt CO2-utsläpp genom att plantera 80.000 träd som föväntas att leva i över 40 år.