Hållbarhet

Almaz Coffee

Hållbarhet


coffee


När du dricker din kopp med Almaz kaffe så vill vi att du ska njuta med ett gott samvete. Därför jobbar vi på Almaz hårt med att tänka på miljön i varje steg vi tar.

Kaffeproduktionen börjar alltid med bönan. Det finns en GMO (Genmanipulation) trend jorden runt med syftet att dels försöka skapa ett hinder för att plantorna ska angripas av "skadedjur" eller från sjukdomar, men också att försöka göra dem optimala för vinst genom att påverka koffeinet eller att få alla plantorna att växa samtidigt med samma fart. Almaz kaffebönor är verifierade att inte använda GMO vilket betyder att inget av de vi säljer är genmanipulerat.

tree


Ett av stegen i produktionen som skapar mest koldioxid utsläpp är transporten, och då vårt kaffe importeras hela vägen från Etiopien så görs det inte utan att lämna CO2 i atmosfären. Att skeppa kaffet från Etiopien till Europa skapar 550 ton CO2, och 140 ton CO2 går åt för att transportera det från Malmö till Stockholm. Vi på Almaz försöker kompensera detta genom att skänka donationer till en organisation som heter "Trees for the future" som jobbar med att plantera träd i delar av världen där skogen inte bara är viktig för planetens överlevnad men också där skog avverkas väldigt snabbt. Träden suger upp koldioxiden som släpps ut i vår miljö och släpper i sin tur ut friskt syre. Varje månad skänker Almaz donationer till denna organisation så att bönder får tillgång till frön och verktygen för att plantera dem.

Våra kaffedistributörer skickar donationer till samma organisation och deras donationer är så generösa att dem har lyckats med att kompensera för all deras CO2 utsläpp med hjälp av att plantera 80.000 träd som förväntas leva över 40 år.