Almaz miljöarbete

På Almaz jobbar vi hårt med att värna om vår miljö. Till och med våra kaffepaket är gjorda av kraftpapper, vilket är 100 procent återvunnet. Vi tycker också att den naturliga looken representerar vår idé om att miljövänligt fortfarande kan vara lyxigt. Ju mer vi växer som företag, desto mer växer våra möjligheter att göra stora insatser för miljön. Vårt miljöengagemang fanns långt innan Almaz grundades och vi ser Almaz som en möjlighet att kunna öka det. Självklart låter det motsägelsefullt när kaffekonsumtionen i sig belastar miljön, men vi tror på att ju mer utveckling som sker inom ren energi och ju fler smarta lösningar vi får inom jordbruk, desto mer närmar vi oss dagen då vi kommer att uppnå en hållbar tillverkning av kaffe som inte belastar vår fina planet.

Almaz kaffepaket är gjorda av ett material som kallas för kraftpapper och är 100 procent återvunnet. Vi tycker också att denna naturliga look representerar vår idé om att miljövänligt fortfarande kan vara lyxigt.

Vi tror också på att en av de största förändringarna görs genom att minska på konsumtionen. Vi köper inga firmabilar vi inte behöver eller sitter på kontor som är onödiga, då vi känner att den biten hellre kan gå till miljön. Detta på bekostnad av att inte se "proffsiga" ut, men vi vill vara den förändringen vi vill se i världen.

Så gott det går använder vi vår vinst till välgörande ändamål, såsom att donera till organisationer som "Trees for the future". De jobbar med att plantera träd i delar av världen där skogen inte bara är viktig för planetens överlevnad, utan även avverkas väldigt snabbt. Vi hoppas dock på att bli ännu mer kreativa i med våra välgörande ändamål i framtiden, som att till exempel internt experimentera med att skapa en imponerande bra arbetsplats för våra anställda samtidigt som vi vill jobba externt med att ge de bönder som planterar vårt kaffe en bättre levnadsstandard.